Reizen

Vegan op Texel

Een paar weken geleden ging ik een weekend naar Texel. Een eiland waar ik al jaren kom en nog steeds helemaal dol op ben. Het begint al met de oversteek per boot; zodra die loskomt van de wal voel ik me oneindig vrij. Alsof je ver weg in het buitenland bent, in plaats van op een uurtje van huis! Met de haren in de wind Den Helder steeds verder weg zien liggen en het eiland dichterbij zien komen, zin in alle mooie belevenissen die daar weer op me wachten…

Het ticket voor de boot koop je eenvoudig online bij Teso (37 euro voor een personenauto met inzittenden) en scan je in Den Helder wanneer je het terrein van de veerboot oprijdt. Voor de terugweg heb je geen ticket nodig. Ga nadat je je auto de boor op hebt gereden lekker boven aan de reling staan om te genieten van het uitzicht en het zicht op de halverwege passerende veerboot in andere richting. Weinig tijd voor een kop koffie (ze hebben helaas toch geen plantaardige melk), je bent in no time al weer aan de overkant!

Dit keer maakten we heerlijke wandelingen over het strand en door natuurgebied de Slufter. We beklommen de 118 treden van de vuurtoren (echt de moeite waard!) en slenterden door de prachtige plaatsjes die verspreid liggen over het eiland. Een vaste stop die nooit mag ontbreken aan mijn bezoek aan Texel is shoppen bij Mantje in De Koog of Den Burg. Daar slaag ik altijd wel voor een nieuwe outfit! Beide plaatsen hebben sowieso mooie winkels, vooral Den Burg heeft ook bijzondere kleine winkeltjes. Leuke straten in den Burg zijn de Weverstraat en de Binnenburg.

Op steeds meer plaatsen op Texel moet je tegenwoordig helaas betaald parkeren. Zelf aan het strand! Online een Texel vignet kopen (dagkaart voor 10 euro, een weekkaart kost 20 euro) is al snel de moeite waard.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten eet ik sinds een aantal jaar volledig plantaardig en ook dat kun je prima op Texel. 

Een paar aanraders:

  • Paal 17: een leuke strandtent vlakbij Ecomare, waar ik een voortreffelijke curry at in het heerlijke najaarszonnetje;
  • Witlof: het enige volledige vegan restaurant op Texel, echt een must als je op Texel bent. Super vriendelijke bediening en geweldig eten!
  • Strandpaviljoen Kaap Noord: nog zo’n heerlijke strandtent, waar we een broodje hummus aten met een berg groenten, en vegan kroketjes!

We verbleven in Grand Hotel Opduin, een heerlijk hotel waar ik al jaren kom. Midden in de duinen, met een zwembad, een heerlijke wellness en een goed restaurant. Ze hebben er meerdere vegan opties op de kaart en zijn altijd bereid om met je mee te denken om je verblijf nog aangenamer te maken.

Wat een top verblijf was het weer op dat prachtige eiland, nu al weer zin in mijn volgende bezoek!

Kom jij wel eens op Texel?

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk