Overige recepten

Zomerse aardbeien mocktail!

Als er in de zomer vrienden komen vind ik het altijd feestelijk om een leuk drankje te serveren. Het liefst alcoholvrij, omdat we inmiddels weten dat nul alcohol de gezondste optie is. Bovendien kan ik zelf geen alcohol meer verdragen met mijn hartziekte. Direct na het drinken van een glaasje alcohol vindt mijn hart dat heel fijn omdat de kleine vaatjes lekker open gaan staan, maar even later klappen ze dubbel zo hard weer dicht, met fikse pijn op de borst als gevolg. No alcohol for me dus! 

Deze mocktail ontstond toevallig doordat ik in m’n keuken om me heen keek naar lekkere ingrediënten om toe te voegen aan simpel bronwater. Van Jamie Oliver had ik ooit geleerd hoe lekker het is om aardbeien te marineren in balsamico azijn. Deze combi bleek dus ook heerlijk in een mocktail!

Hoe maak je deze alcoholvrije cocktail?

 

Ingrediënten (4 personen)

8 aardbeien 

1 eetlepel balsamico azijn

1 eetlepel dadelstroop

8 blaadjes basilicum

Ijsblokjes

1 liter bruisend bronwater

Diksap naar smaak

 

Bereiding

Snijd de aardbeien in stukjes. Meng de balsamico en dadelstroop en giet bij de aardbeien. Laat een half uurtje staan. Prak het mengsel een beetje en verdeel over 4 mooie glazen. Snipper de basilicumblaadjes en voeg ze ook toe. Stamp de blaadjes wat fijn met een lepel zodat de smaak beter naar boven komt. Vul de glazen aan met ijsblokjes en giet er het bronwater overheen. Breng verder zo nodig op smaak met een beetje diksap zonder suiker.

Wist jij al dat nul alcohol tegenwoordig de norm is voor een optimale gezondheid? En lees hier meer over waarom ik graag dadelstroop gebruik.

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk