Dit heerlijke bananenbrood is super easy te maken. Het is volledig plantaardig en bevat geen suiker of olie. Lekker als tussendoortje of zelfs als ontbijt, met een handje blauwe bessen erbij.

Ingrediënten

3 rijpe bananen

300 gram ongezoete appelmoes

1 eetlepel appelciderazijn

150 gram havermeel (havervlokken fijn malen), of volkorenmeel

30 gram fijngemalen lijnzaad

1 theelepel baksoda

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneel

Snuf zout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de bananen met de appelmoes en de appelciderazijn in een blender en blend tot een papje. Je kunt de bananen ook  tot moes prakken met een vork of pureestamper en daarna appelmoes en azijn toevoegen.

Meng in een aparte kom havermeel, lijnzaad, baksoda, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg er de vruchtenpuree aan toe en meng licht. Als je het je hard mengt rijst hij namelijk niet…

Doe het mengsel in een cakevorm die je hebt bekleed met bakpapier en zet deze 45 minuten in de oven. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen nadat je het uit de oven hebt gehaald (I know, moeilijk! 😀, maar dan blijft het niet aan het papier plakken) en snijd het dan in plakken. Smakelijk!

Dit lekkere bananenbrood blijft wel een week goed in de koelkast, mits je het goed luchtdicht verpakt. Ik vries meestal een paar plakken in, voor een snel en gezond tussendoortje, bijvoorbeeld tijdens een lange wandeling.

Ben jij ook zo dol op bananenbrood?

 

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk