Bewegen Leefstijl

Hoe blijf je gezond op vakantie, deel 1: beweging

In de afgelopen maanden hebben wij het geluk gehad dat we weer een paar keer op reis hebben gekund. Na anderhalf jaar thuis vond ik het heerlijk om mijn horizon weer wat te kunnen verzetten. Een nieuwe omgeving, nieuwe culturen, een andere taal, ander eten; het prikkelt me, opent m’n ogen en maakt me ontzettend dankbaar. 

Dit keer had ik wel een nieuwe uitdaging tijdens het reizen, namelijk: hoe houd ik mijn gezonde leefstijl, die in anderhalf jaar thuis zo gemakkelijk vol te houden was (want: regelmaat, weinig verleidingen!), op peil. Eerder liet ik mijn gezonde leefstijl volledig los tijdens de vakanties, met als gevolg meer last van mijn hartziekte, minder energie, een aantal kilo’s er bij, en in de wintermaanden ook een duidelijk veranderde stemming. Het kostte me steeds weer moeite om thuis in het voor mij gezonde ritme te komen. Dat wilde ik dit jaar niet opnieuw ervaren! Na een paar reizen heb ik nu door wat werkt en deze tips deel ik graag met jou.

Vandaag deel 1: activiteit. Als in: blijf bewegen, iedere dag.

Maak het leuk en geniet er van! Ontdek een nieuwe stad te voet, maak een mooie wandeling in de natuur, huur een fiets of trek baantjes in het zwembad van het hotel. In Denemarken hebben we meerdere keren in meertjes of rivieren in de buurt van de camping kunnen zwemmen, geweldig!

Ik plan nu mijn beweging bewust in wanneer we de vakantie boeken. Zo huurden we in Italie een huis met een zwembad en trokken we er iedere dag op uit om te wandelen. Ook voor de autoreis er heen hadden we onderweg een hotel geboekt met een zwembad. En tijdens de autorit stoppen we op mooie plekjes voor een wandeling. Zo leggen we minder kilometers af, maar komen wel energieker aan. En per slot van rekening is de reis al vakantie! Als je op Google Maps de zoekterm wandelroute intoetst vind je prachtige wandelingen in de buurt. Onderweg, maar ook op je bestemming.

Probeer ook eens een nieuwe sport, boek bv een proefles surfen of huur een sup board. Suppen op het Comomeer heeft bij ons voor grote hilariteit en geweldige herinneringen gezorgd!

Zorg er voor dat je iedere dag iets van beweging inplant. Zo blijf je energiek, ook op vakantie!

Hoe blijf jij in beweging als je op reis bent? 

Dit vind je misschien ook leuk