Sinds een paar weken doe ik iedere ochtend aan Qi Gong. Een traditionele Chinese manier van bewegen die al in 10 minuten per dag een enorm effect op je gezondheid kan hebben. Ik vind het zelf een heerlijke manier om mijn lichaam soepel te houden en mijn dag energiek te beginnen.
🌱
Je hebt er niets bijzonders voor nodig, geen ingewikkelde attributen, alleen jezelf. En iedereen kan de oefeningen doen, zonder bijzondere training of voorbereiding.
🌱
Qi Gong is zo’n 4000 jaar geleden ontstaan en is gebaseerd op het idee dat Qi (spreek uit “tjie”), energie, in ieder lichaam aanwezig is. Om je op je best te voelen moet de Qi door je lichaam stromen, wat je bereikt met simpele houdingen en ademhalingsoefeningen, die je op een bewuste manier uitvoert.
🌱
Onderzoek toont aan dat Qi Gong een gunstig effect heeft op depressie, angst en stress. Het verbetert het evenwicht, is goed voor hart en vaten en versterkt je botten. Het helpt mensen met chronische vermoeidheid en versterkt het immuunsysteem.
🌱
Er zijn genoeg korte Qi Gong instructies voor beginners te vinden op YouTube; probeer het eens en ervaar het heilzame effect van deze mooie oude traditie! 🙏

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een antwoord