Deze herfstpudding serveer ik graag als dessert als er vrienden komen, maar je kunt hem ook als tussendoortje eten!

Chiazaden bevatten net als lijnzaad veel ALA, een omega-3 vetzuur, en pompoen bevat oa veel bètacaroteen. Stoffen die we in aanloop naar de winter wel kunnen gebruiken voor onze weerstand!

Ingrediënten (3-4 personen)

8 eetlepels chiazaden

350 ml havermelk (of een andere plantaardige drink naar keuze)

200 gram pompoenpuree (van ongeveer een kwart pompoen)

50 ml (zelfgemaakte) dadelstroop

1/2 theelepel koekkruiden

1/2 theelepel kaneel

1 gepureerde banaan (ongeveer 100 gram)

Bereiding

Combineer alle ingrediënten en giet het mengsel in een paar mooie glazen. Laat de pudding minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer met vers fruit. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord