Ik was vroeger altijd dol op tiramisu. Alleen, wat een caloriebom is dat watertandende toetje! Ik moest dus op zoek naar een gezondere versie en ik mag wel zeggen dat dat goed is gelukt. Deze geheel plantaardige en gezonde glaasjes met chocolade tiramisu maakte ik laatst voor mijn eetclub dames, in het kader van een Italiaanse avond. Een groot succes, dus ik deel het recept graag met jullie!
Ingrediënten (voor 6 glaasjes)
140 gram cashewnoten
160 ml kokosmelk
80 ml dadelstroop
1/4 theelepel vanillepoeder
30 ml espresso
Snuf zout (zn weglaten)
100 gram extra pure chocolade
Vers fruit
Bereiding
Week de cashewnoten minimaal een half uur in warm water. Giet af en meng ze in een keukenmachine met 80 ml van de kokosmelk, de dadelstroop, het vanillepoeder, de espresso en het zout. Giet in de glaasjes. Brokkel de pure chocolade in kleine stukjes en doe samen met de overgebleven kokosmelk in een bakje in de magnetron. Verwarm kort en roer door, zodat het een egale massa wordt. Laat iets afkoelen en giet over de glaasjes. Zet de glaasjes minimaal een uur in de koelkast. Dien op met vers fruit. Enjoy!
Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?