Avondeten Lunch Soepen

Recept: Indiase pompoensoep met quinoa

Dit is een heerlijke maaltijdsoep, voor lunch of avondeten. Door de quinoa rijk aan eiwitten, foliumzuur, magnesium en ijzer. Pompoen bevat veel bètacaroteen, wat we goed kunnen gebruiken voor onze weerstand. En deze soep is ook nog eens erg lekker!

Ingrediënten (4-6 personen)

2 uien, gesnipperd

3 tenen knoflook, fijngesneden

1/2 theelepel gemalen chilipeper

1 volle theelepel vijfkruidenpoeder

1 volle theelepel komijnpoeder

1 theelepel kurkumapoeder

700 gram pompoen in blokjes

Verse gember ter grootte van een duim, fijngesneden 

1 liter gekookt water

Handvol koriander, fijngesneden

2 handen spinazie

400 gram gekookte quinoa

Grote eetlepel misopasta

250 ml sojamelk

3 eetlepels citroensap

Zwarte peper

Evt zout

Bereiding

Fruit de uien samen met de knoflook aan in een beetje water. Voeg de kruiden toe en laat de kruiden in de uien trekken. Voeg zo nodig af en toe een klein beetje water toe. Voeg de pompoenblokjes, de gember en knoflook toe, en laat een paar minuten bakken. Voeg dan het water toe en laat 30 minuten koken. Prak een deel van de pompoenblokjes fijn en voeg dan koriander, quinoa, spinazie, miso, sojamelk en citroensap toe. Verwarm en roer goed door. Breng op smaak met zwarte peper en zo nodig een beetje zout. Eet smakelijk!

Houd jij ook zo van maaltijdsoepen?

Dit vind je misschien ook leuk