In de herfst vind ik het altijd fijn om deze latte met kurkuma kruidenmix te maken. Hij is heerlijk verwarmend en ook nog eens extra gezond door de mooie eigenschappen van de actieve stof in kurkuma, curcumine. Dat is een krachtige antioxidant die ontstekingsremmend werkt en goed is voor het immuunsysteem. Precies iets waar je in het najaar wel wat meer van kunt gebruiken!

Je maakt deze immuunboostende kurkuma latte, die in de VS ook wel “golden milk” genoemd wordt, door een plantaardige melk te mengen met een mengsel van verschillende kruiden. Deze kruidenmix maak ik regelmatig in een wat grotere hoeveelheid, zodat ik altijd wat beschikbaar heb als ik trek krijg in deze latte. De mix is ook heerlijk door de havermout!

Ingrediënten voor de kruidenmix:

3 theelepels kurkumapoeder

2 theelepels kaneel

1 theelepel gemberpoeder

1/2 theelepel kardemompoeder (ook te verkrijgen door kardemom peulen te vermalen)

1/2 theelepel vanillepoeder

1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

Meng deze kruiden en doe de mix in een potje met afsluitbaar deksel. Blijft lang goed!

Ingrediënten voor 1 beker kurkuma latte:

250 ml plantaardige melk (ik houd van havermelk, dat maakt deze latte lekker romig en zoet)

1 theelepel kruidenmix (zie boven)

1 eetlepel dadelstroop (bij voorkeur zelfgemaakt, zie mijn recept daarvoor!)

Bereiding:

Verwarm de plantaardige melk in een pannetje. Wanneer hij warm is doe je hem in een krachtige blender, met de andere ingredienten. Mix tot een romig mengsel. Giet de kurkuma latte in een mooie beker en geniet er in alle rust van. Als je hem extra warm wilt kun je hem na het blenden nog even verder verwarmen in het pannetje.

Heb jij wel eens kurkuma latte geprobeerd?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord