Ik houd er van om fruit door mijn salades te doen. Deze salade combineert het zoete van de druiven met het zout van de dressing, het krokante van de venkel met de zachte consistentie van de couscous. I love it! En, jullie kennen mij inmiddels: hij is onbewerkt plantaardig en staat super snel op tafel. Ook lekker om mee te nemen voor een picknick!
Ingrediënten (2 personen):
1/2 komkommer in kleine blokjes
1/2 stronk venkel in kleine stukjes (snijd gerust het loof mee!)
100 gram volkoren couscous
200 ml kokend water
Handvol witte druiven, gehalveerd
1 eetlepel munt, fijngesneden
Dressing:
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels sojasaus of tamari
Bereiding:
Doe de couscous in een kom. Giet het water er bij en laat 5 minuten staan. Roer hem daarna los met een vork. Voeg de overige ingrediënten toe. Maak de dressing en giet die over de salade.
Lekker met gebakken tempehblokjes of gebakken kikkererwten. Of je strooit er nog een handje walnoten over.
#veganistisch #onbewerktplantaardig #leefstijl #leefstijlalsmedicijn #leefstijlarts #gezondeten #gezond #degroenedokter #plantaardig #plantbasedlifestyle #voedingalsmedicijn #eetplanten #plantaardigerecepten #suikervrij #recept #onbewerkt #veganrecept #doktervalentine #orthomoleculairevoeding #lactosevrij #eivrij #gezondelevensstijl #gezondheid #orthomoleculair #couscoussalade