Deze plantaardige pasta pesto staat snel op tafel, is geheel zelfgemaakt en onbewerkt en een hit in ons gezin. Zelfs m’n puber eet deze met smaak!
🌱
Ingrediënten
Volkoren of linzenpasta
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
Verse zwarte peper
Halve theelepel oregano
Snuf chilipoeder
Halve theelepel paprikapoeder
Halve theelepel kurkumapoeder
Grote handvol verse basilicum
1 theelepel misopasta
2 eetlepels edelgistvlokken
Scheutje havermelk
(Kruiden)zout naar smaak
Kneepje citroensap
🌱
Bereiding
Fruit de uitjes aan in wat water. Kook intussen de pasta. Voeg als de uien licht bruin geworden zijn, de courgette, knoflook, peper, oregano, chilipoeder, paprikapoeder en kurkuma toe. Laat op laag vuur sudderen totdat de courgettestukjes gaar zijn. Doe dan alles in de blender en voeg de basilicum, miso en gistvlokken toe. Blend tot een saus, voeg havermelk toe om het zo nodig wat smeuïger te maken. Maak af met een kneepje citroensap.
🌱
Serveer met geroosterde pompoenpitten en kiemen. Smakelijk!