Tempeh, gefermenteerde soja, is erg goed voor je microbioom (je darmflora). Het heeft een bijzondere smaak, waar je van moet houden. Ik ben er zelf dol op! Deze gebakken tempeh blokjes vind ik heerlijk over een pasta, in een buddha bowl, of gewoon als snack.
Om tempeh wat minder sterk van smaak te maken kun je het eerst 10 minuten stomen in een stoommandje. Gewoon in een simpel metalen mandje dat je in iedere pan kunt zetten, ook handig om groenten te stomen!
Ingrediënten (3 personen):
200 gram tempeh, in blokjes gesneden (zo nodig vooraf gestoomd)
1 eetlepel sojasaus of tamari
1/2 theelepel hotsauce (ik gebruik cholula), of 1 theelepel sambal oelek
1/4 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel kurkumapoeder
Zwarte peper
1/2 theelepel knoflookpoeder
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de saus en roer vervolgens de saus door de tempeh blokjes. Bak de blokjes in de airfryer op 180 graden. De duur is afhankelijk van de grootte van je blokjes en van hoe hard je de buitenkant wilt hebben. Gemiddeld duurt het 15 minuten. Als ik knapperige blokjes wil maak ik ze wat kleiner en bak ik ze langer. Schud ze tussendoor af en toe om.
Voila, heerlijke gezonde tempeh blokjes!
Houd jij van tempeh?