Avondeten

Recept: kikkererwt tikka masala, met plantaardige raita

Hier in huis zijn we allemaal dol op Indiaas eten. Vooral in de winter zijn Indiase gerechten heerlijk verwarmend! Dit gerecht wordt oorspronkelijk vaak met kip geserveerd. Kikkererwten zijn een heerlijke, gezonde vervanging. Deze curry is snel klaar en bevat veel vezels en antioxidanten. De raita (een frisse yoghurtsaus) kun je bij heel veel gerechten eten, ik doe hem soms zelfs op brood, of over een gebakken zoete aardappel in de schil; heerlijk!

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

2 uien, fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

2 tomaten, in blokjes

1 rode paprika, in stukjes

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel kurkumapoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel garam masala

Snuf chilipoeder

Half bakje champignons, fijn gesneden

1 blik kikkererwten (of 300 gram zelf gekookte)

1 blik tomatenstukjes (of een halve fles tomatenpassata)

2 grote handen vol van een stevige groente naar keuze (broccoli, bloemkool)

2 grote handen vol spinazie, grof gesneden

Zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Fruit de uien een paar minuten aan in wat water. Voeg de tomaten, knoflook en kruiden toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg de paprika en de champignons toe. Zet het vuur hoger en blijf regelmatig roeren totdat het vocht uit de champignons verdampt is. Voeg dan de kikkererwten, de groente en de tomatenstukjes (of passata) toe en laat nog 10 minuten sudderen. Voeg zout naar smaak toe en de verse peper. Roer vlak voor het opdienen de spinazie er door. Dien op met de raita, en volkoren naan brood of zilvervliesrijst.

Voor de raita:

Ingrediënten

240 gram sojayoghurt

1 tomaat

1/2 ui

1/2 komkommer

2 tenen knoflook

1/2 theelepel komijnpoeder

Klein handje verse koriander

Zout en peper naar smaak

Bereiding

Hak alle groenten fijn en meng ze met de yoghurt. Knijp de knoflooktenen er boven uit en meng met de kruiden. Een kneepje citroensap is een lekkere frisse afwisseling!

Eet smakelijk!

 

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk