Ontbijt

Ontbijtrecept: plantaardige haver-quinoapap met citroen

Deze pap is een lekkere afwisseling voor de standaard havermoutpap. Quinoa bevat veel vezels en antioxidanten en is goed voor de gezondheid van hart en bloedvaten.

Ingredienten: (per persoon)

3 eetlepels havermout

3 eetlepels quinoa

250 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete sojamelk)

1 banaan

1 theelepel citroenpulp

Kaneel

Bereiding:

Doe de havervlokken en quinoa in een pannetje met de plantaardige melk en de banaan. Kook 15-20 minuten en klop dan met een garde de banaan door de pap.

De citroenpulp krijg je door een hele bio citroen (met schil, zonder pitjes) te pureren. Ik vries dit in, in een ijsblokjesvorm en voeg per persoon 1 blokje toe aan de pap.

Serveer met kaneel, bessen en gemalen lijnzaad, chiazaad of hennepzaad.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk