Ontbijt

Recept: heerlijk verwarmende quinoapap!

Deze pap eten wij graag ter afwisseling van de havermout ’s ochtends. Quinoa lijkt op graan, maar is eigenlijk het zaad van een plant die oorspronkelijk in Zuid-Amerika voorkomt. Het is glutenvrij en is een goede bron van eiwit, vezels, foliumzuur, ijzer en magnesium. Ook bevat het quercetine, dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Ingrediënten (per persoon)

75 gram quinoa

250 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete sojamelk)

Mespunt vanille

1/2 theelepel kaneel

1 banaan

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat aan de kook komen. Kook de pap 15 minuten op laag vuur, met een deksel op de pan. Neem van het vuur en klop met een garde de banaan door de pap, zodat hij lekker romig wordt.

Serveer met je favoriete toppings. Ik houd van een bessensoort (blauwe bessen, bramen, frambozen of granaatappelpitjes) en een bron van omega 3 vetzuren, zoals lijnzaad, chiazaad of hennepzaad.

Overigens kun je deze pap ook maken van een restje gekookte quinoa. Dan hoef je hem uiteraard minder lang te koken en voeg je minder plantaardige melk toe.

Eet smakelijk en fijne dag vandaag!

Dit vind je misschien ook leuk