Gevulde paprika’s kunnen wij altijd wel eten, in verschillende varianten. Dit is onze favoriete versie, dus die wil ik graag met jullie delen! De paprika’s zijn gevuld met een heerlijk kruidig mengsel van quinoa en champignons en zijn in een half uurtje klaar in de oven.
Ingrediënten (2 personen):
100 gram quinoa
2 paprika’s
2 middelgrote uien, gesnipperd
Half bakje (kastanje)champignons, in kleine stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
Snuf chilipeper
Verse zwarte peper
Zout of kruidenzout naar smaak
2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
1 tomaat, in kleine stukjes gesneden
Flinke handvol spinazie, fijngesneden
1 eetlepel edelgistvlokken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Was en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal en zet ze gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Let op dat ze niet verbranden! Fruit de uien aan in een beetje water of bouillon. Als ze lichtbruin beginnen te worden kun je de champignons toevoegen. Zet het vuur hoger en zorg dat het vocht uit de champignons snel verdampt zodat de champignons hun knapperigheid behouden. Voeg de knoflook en de kruiden toe. Bak nog 1 minuut en voeg dan de peterselie en de stukjes tomaat toe. Bak 2 minuten en draai dan het vuur uit. Roer de gesneden spinazie er doorheen en voeg de quinoa en de edelgistvlokken toe.
Vul de paprika’s met het mengsel en zet ze terug in de oven. Na 15 minuten zijn ze klaar.
Ik serveer deze heerlijke paprika’s met een vegan kaassaus (het recept vind je hier) en in de airfryer gebakken aardappelblokjes, of een salade.