Recepten Tussendoortjes, desserts en snacks

Recept: heerlijke vegan ananascake

Deze plantaardige ananascake is lekker en gezond en bij ons een favoriet voor bij de koffie of als ontbijt. 

🌱

Ingrediënten

2 rijpe bananen

1 kleine verse ananas (in stukjes, het hart weggooien of gebruiken in je juicer)

80 gram havermout

40 gram havermeel (gemalen havermout)

6 dadels in stukjes (als ze hard zijn even vooraf wellen in warm water)

1 afgestreken eetlepel bakpoeder

1/2 theelepel kaneel

2 eetlepels gebroken lijnzaad (of lijnzaad dat je zelf grof hebt gemalen)

🌱

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bananen, 3/4 van de ananasstukjes, havermout, havermeel, de stukjes dadel, het bakpoeder, kaneel en lijnzaad in een keukenmachine. Doe het mengsel in een vierkanten brownie vorm die je hebt bekleed met bakpapier, en besprenkel met de overgebleven ananasstukjes (druk ze een beetje in het deeg). Zet 30 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk