Dit is een salade die alles in zich heeft waar ik van houd: verschillende consistenties (het zachte van de zoete aardappel en de crunchy bite van de rauwe paksoi), smaken (zoet van de aardappel, zuur van de bessen, zout van de miso door het granenmengsel) en kleur.
Je maakt hem snel klaar als je alle ingrediënten hebt voorbereid. Ik heb altijd wel gepofte zoete aardappels, gekookte granen en verschillende bladgroenten in mijn koelkast.
Ingrediënten (2 personen)
Gekookte volkoren (pseudo)granen, zoals bv boekweit en quinoa (kun je samen koken, 15 minuten). Houd ongekookt 75 gram granen pp aan.
2 kleine zoete aardappels, gepoft in de airfryer (15-20 min op 180 graden) of oven (30-40 minuten op 175 graden)
2 flinke handen groene bladgroenten, zoals spinazie, rucola en fijngesneden romaine sla
Halve stronk paksoi
Flinke hand rode bessen, lekker rijp
Gemengde kiemen
1 theelepel misopasta
Verse zwarte peper
1/2 theelepel kurkuma
Bereiding
Bak de granen even op in een pan met een beetje water (geen olie nodig!). Voeg misopasta, peper en kurkuma naar smaak toe. Verwarm de in stukjes gesneden zoete aardappel mee.
Verdeel de groene bladgroenten over 2 borden. Snijd de paksoi fijn en voeg deze toe.
Bedek met het granen/ zoete aardappel mengsel, de bessen en kiemen.
Ik gebruik geen dressing voor deze salade, maar eventueel kun je er nog een halve citroen boven uitpersen.
Eet smakelijk!