Afvallen Onbewerkte plantaardige voeding Recepten

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Een foto van mijn koelkast, in een georganiseerde weekā€¦šŸ˜„

Als je gezond wilt eten (dus zo veel mogelijk onbewerkt plantaardig!) maak je het jezelf gemakkelijker door er voor te zorgen dat je gezonde ingrediƫnten voor een snelle maaltijd klaar hebt staan.

De laatste maanden zijn we hier helemaal van de ā€œbowlsā€. Lekker, gemakkelijk, en super gezond. Ik zorg er voor dat ik, zeker op drukke dagen, alle ingrediĆ«nten hiervoor al heb voorbereid. Een basis van een volkoren graan (couscous, rijst, bulghur, parelgerst, quinoa of gierst), een eiwit (bonen, kikkererwten, linzen, tofu, tempĆ©) en verschillende rauwe en gekookte groenten. Fruit zoals mango, druiven, of granaatappel is ook lekker in een bowl. Top de bowl af met een dressing of saus, die je ook van tevoren maakt en je hebt een heerlijke maaltijd!

Daarnaast heb ik altijd (groenten)soep staan, in glazen flessen, die zo is opgewarmd. Een kop voor lunch en avondeten zorgt er voor dat je beduidend minder calorieƫn eet tijdens de maaltijd!

Als je 2x per week wat aan voorbereiding doet staat er snel een lekkere maaltijd op tafel en grijp je niet zo gemakkelijk naar junkfood.

Doe jij aan voorbereiden? Wat maak je dan zoal?

Dit vind je misschien ook leuk