Deze super gezonde soep is gemakkelijk te maken en een favoriet hier in huis.
🌱
Ingrediënten:
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden en 10 minuten laten rusten
2 stronken prei, in ringetjes gesneden
1 grote aardappel, of 2 kleinere, in kleine blokjes
1 bouillonblokje
500 ml kokend water
1/2 theelepel kurkumapoeder
1/2 theelepel kerriepoeder
Verse zwarte peper
🌱
Bereiding:
Fruit de uien aan in een beetje water. Begin met een eetlepel en voeg steeds een beetje water toe, totdat ze licht bruin worden, na ongeveer 8 minuten. Voeg de in ringetjes gesneden prei toe, samen met de kruiden (kurkuma, kerrie en peper). Laat nog 2 minuten zacht bakken. Voeg vervolgens de blokjes aardappel, het water en het bouillonblokje toe. Laat 10-15 minuten koken, totdat de aardappelstukjes zacht zijn. Doe alles in een blender en pureer de soep tot een romig geheel. Serveer met geroosterde pompoenpitten, wat gesneden bosui, edelgistvlokken naar smaak en kiemen. Eet smakelijk!