Ontbijt Recepten Tussendoortjes, desserts en snacks

Recept: gezonde plantaardige wentelteefjes!

Houd jij ook zo van wentelteefjes? Mijn zoon is er dol op! Deze plantaardige wentelteefjes staan in het weekend dan ook regelmatig bij ons op tafel, met heerlijke toppings zoals fruit, noten en zaden.

Ingrediënten (voor 2 personen)

250 ml plantaardige melk

2 eetlepels fijngemalen lijnzaad (tot meel gemalen)

1 theelepel kaneel

1 eetlepel maiszetmeel 

4 volkoren boterhammen

Bereiding

Meng alle ingrediënten (behalve de boterhammen) goed met een mixer of in een blender en laat het mengsel 10 tot 20 minuten staan. Zorg dat je melk op kamertemperatuur is. Als hij uit de koelkast komt wil je hem eerst even wat verwarmen, anders kan het maiszetmeel zijn werk niet doen en wordt het mengsel niet dik. Klop het beslag na die 10-20 minuten nog een keer door, voordat je de boterhammen er in doopt en ze bakt in een warme pan. Ik doe dit zonder olie, kijk hier maar eens waarom ik kook en bak zonder olie! Serveer de wentelteefjes met fruit, noten, zaden, suikervrije chiajam, zelfgemaakte dadelstroop, of een beetje ongezoete biologische pindakaas of notenpasta. Smakelijk! 💚

 

De mooie foto is overigens gemaakt door Ria Peene.

Dit vind je misschien ook leuk