Hoe blijf je gezond op vakantie, deel 1: beweging

In de afgelopen maanden hebben wij het geluk gehad dat we weer een paar keer op reis hebben gekund. Na anderhalf jaar thuis vond ik het heerlijk om mijn horizon weer wat te kunnen verzetten. Een nieuwe omgeving, nieuwe culturen, een andere taal, ander eten; het prikkelt me, opent m’n ogen en maakt me ontzettend …

Recept: appel-pompoen muffins

Deze muffins eten wij graag in het najaar, wanneer pompoenen weer volop verkrijgbaar zijn. Pompoen bevat veel bètacaroteen, een stof die je wel kunt gebruiken voor je weerstand zo richting de winter! Deze muffins zijn uiteraard geheel plantaardig, bevatten geen olie en suiker, en zijn heerlijk als snack of ontbijt. Ingrediënten 180 gram havermeel (havermout …

Wat is integrale geneeskunde?

Een van de vragen die ik kreeg op mijn oproep op social media of jullie specifieke dingen van mij wilden weten was of ik uit kon leggen wat mijn vak nou eigenlijk inhoudt. Want “arts voor integrale geneeskunde en leefstijl” is een hele mond vol, maar wat is het nou eigenlijk? Ik denk dat je …

Recept: kikkererwt tikka masala, met plantaardige raita

Hier in huis zijn we allemaal dol op Indiaas eten. Vooral in de winter zijn Indiase gerechten heerlijk verwarmend! Dit gerecht wordt oorspronkelijk vaak met kip geserveerd. Kikkererwten zijn een heerlijke, gezonde vervanging. Deze curry is snel klaar en bevat veel vezels en antioxidanten. De raita (een frisse yoghurtsaus) kun je bij heel veel gerechten …