Overige recepten

Recepten: chaga thee en chaga latte

Wat is chaga en waarom is het zo gezond?

Ik maak graag gebruik van chaga, de paddenstoel uit onder andere Scandinavie, met mogelijk mooie effecten op de gezondheid (verlaging van cholesterol en bloedsuikerwaarden, remming van inflammatie -chronische ontsteking-, versterking van het immuunsysteem en vertraging van tumorgroei; lees ook mijn eerdere artikel over de gezondheidseffecten van chaga). Zo dronk ik in Parijs een warme chaga chocolademelk. Thuis maak ik regelmatig chaga thee, of een chaga latte met havermelk, waarvan ik de recepten graag met jullie deel.

Recept chaga latte

Ingrediënten

1 theelepel chaga extract

1 theelepel dadelstroop (kun je ook heel simpel zelf maken!)

1/4 theelepel kaneel

250 ml havermelk

Bereiding chaga latte

Los het chaga extract samen met de dadelstroop en de kaneel op in een beetje heet water (niet kokend, idealiter maximaal 70 graden, net als matcha). Schuim de havermelk op en giet deze bij het chaga mengsel. Heerlijk met een plakje bananenbrood!

Bereiding chaga thee

Chaga thee kun je op meerdere manieren maken. Je kunt bijvoorbeeld brokken gedroogde chaga minimaal 2 uur laten trekken in warm water van 70-90 graden. Zet ze bijvoorbeeld op het vuur in een pannetje, zonder dat het kookt. Nadat je de chagabrokken verwijderd hebt drink je de thee warm, of je bewaart hem (maximaal een week) in de koelkast, om hem koud te drinken. Je kunt hem eventueel zoeten met behulp van dadelstroop. Een snellere methode om chaga thee te maken is om gemalen chaga poeder in warm water te trekken, gedurende 45 minuten.

Volg je me al op Instagram, voor meer informatie over een gezonde leefstijl, leuke kortingen op producten waar ik enthousiast over ben en mooie winacties?

Dit vind je misschien ook leuk