Tussendoortjes, desserts en snacks

Heerlijk plantaardig dessert met silken tofu

Ken je silken tofu?  Het is een zijdezachte tofuroom, waar je prima sauzen mee kunt maken. Ik koop hem bij Ekoplaza. Laatst had ik wat over na het maken van m’n favoriete saus voor over een spinaziesalade (het recept plaats ik binnenkort!). Ik had wel eens gelezen dat je er ook desserts mee kan maken. En aangezien ik naast de silken tofu ook nog een lekkere rijpe mango had liggen (een zeldzaamheid!) heb ik die 2 gecombineerd tot een heerlijk romige mangomousse.

Zo maak je dit onbewerkt plantaardige toetje:

Ingrediënten (voor 1 persoon)

100 ml silken tofu (zonder het nat, laten uitlekken)

100 gram mango

1 eetlepel limoensap

1/2 theelepel kaneel

Evt 1/2 theelepel dadelstroop

Bereiding

Meng alle ingrediënten goed in een blender. Giet in een mooi glas en laat 20 minuten staan in de koelkast. Dan stijft het nog een beetje op. Haal na 20 minuten uit de koekast en voilà, geniet van een heerlijk toetje!

Als je mango niet erg zoet is kun je er dadelstroop aan toevoegen, maar dat is bij een zoete mango niet nodig.

Dit mengsel kun je ook invriezen, voor een heerlijk mango ijsje!

 

Meer achtergrondinformatie? Lees dan ook eens mijn artikel over hoeveel fruit je op een dag mag eten? En waarom soja goed is voor je gezondheid.

 

Volg je me al op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik nog meer recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Leuk als je me komt volgen!

Dit vind je misschien ook leuk