Leefstijl Onbewerkte plantaardige voeding

Wat ik eet op een dag als leefstijlarts

Ter inspiratie deel ik regelmatig een “wat ik eet op een dag” op mijn sociale media kanalen. Waarbij ik wel opmerk dat elke dag anders is. Ik wissel veel af en probeer zo veel mogelijk verschillende planten in een week te eten. Als je wilt weten waarom: kijk dan nog maar eens bij mijn artikel over “30 planten per week voor je weerstand”. Door veel variatie in te bouwen is bovendien de kans dat je voedingsstoffen tekort komt klein. En ik vind het ook nog eens veel leuker om steeds iets anders te eten!

Op deze willekeurige dag at ik:

Ontbijt: boekweit smoothie bowl van rauwe boekweit, met sojamelk, banaan, chiazaad en kaneel. Ik heb er (rauwe) courgette aan toegevoegd, voor extra groenten. Proef je niets van! Deze smoothiebowl heb ik afgetopt met blauwe bessen en granaatappelpitjes.

Tussendoor: havermelk latte met kaneel en 1 dadel. Dadels zijn een gezond tussendoortje en ik ben er dol op! Kaneel gebruik ik graag omdat het de bloedsuikerspiegel stabiliseert.

gezonde-lunch

Lunch: broccolisoep (met ui, knoflook, spinazie en peterselie), rauwe zuurkool (goed voor het darm microbioom!), cherrytomaatjes met bieslook uit m’n moestuinbakken, een gepofte zoete aardappel met zelfgemaakte hummus en radijskiemen, en rauwe paksoi.

 

 

 

 

Tussendoor: aardbeien en 2 paranoten (voor de benodigde selenium).

plantaardige-buddha-bowlDiner: rode linzensoep (van ui, knoflook, wortel, rode linzen en kruiden), met wat pompoenpitten en zonnebloempitten. Daarna at ik een buddha bowl met quinoa, zoete aardappel, bietjes, snijbiet uit de moestuin, gemarineerde en gebakken tempé, komkommer, wortel, appel en zelf gekweekte broccolikiemen. Met een dressing van hummus, sojamelk en mosterd.

 

’S avonds at ik nog een stukje extra pure chocolade en tussendoor dronk ik water, groene thee en kruidenthee.

 

Vind je het leuk om vaker te zien wat ik eet? Volg je me dan op Facebook of Instagram? Daar deel ik dagelijks tips over gezonde, plantaardige voeding, laat ik zien wat ik eet en hoe ik zelf een gezonde leefstijl inpas in mijn leven. Ook deel ik recepten en organiseer ik regelmatig mooie winacties met producten waar ik enthousiast over ben. Zie ik je daar?

Dit vind je misschien ook leuk