Leefstijl

Wat ik eet op een dag als plantaardige arts

Mijn volgers op m’n social media platformen vragen me vaak wat ik nou zelf eet op een dag. En aangezien ik zelf ook inspiratie haal uit het eetpatroon van anderen vind ik het leuk om regelmatig te tonen hoe mijn dagelijkse maaltijden er uit zien.

Dit at ik op een door de weekse dag, medio februari. Ik probeer zo veel mogelijk met de seizoenen mee te eten (lees hier maar eens waarom seizoensgroenten- en fruit zo gezond zijn) en merk dat ik in de winter meer zin heb in warme gerechten. Soepen, lauwwarme salades, warme pap als ontbijt en verwarmende gerechten als avondeten.

Ontbijt:

havermout-quinoapap met banaan, blauwe bessen, kaneel en citroenpulp. 

Voor de pap: doe per persoon 3 eetlepels havervlokken en 3 eetlepels quinoa in een pannetje met 250 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete sojamelk) en 1 banaan. Kook 15-20 minuten en klop dan met een garde de banaan door de pap.

De citroenpulp krijg je door een hele bio citroen (met schil, zonder pitjes) te pureren. Ik vries dit in, in een ijsblokjesvorm en voeg perpersoon 1 blokje toe aan de pap.

 

Tussendoor:

matcha latte met havermelk. Het recept vind je hier.

Lunch:

kop broccolisoep, schaaltje zuurkool (goed voor je darm microbioom!) en een buddha bowl met leftovers van het weekend. 

In de bowl: een basis van bulgur, met daarop sojaboontjes, paksoi (rauw), geroosterde bietjes met rozemarijn, druiven, broccolikiemen, rucola en paprika.

Sausje: zelfgemaakte hummus (recept vind je hier), aangelengd met ongezoete sojamelk.

Geroosterde bietjes: snijd gekookte (en afgekoelde) bieten in stukken, besprenkel ze met rozemarijn en zwarte peper en zet ze 10-15 minuten onder de gril in de oven op 220 graden.

Tussendoor:

groene thee met verse gember en 2 (kleine) appels.

Avondeten:

kop wortelsoep met karwijzaad.

Parelgerst risotto met aubergine en gemengde paddenstoelen (het recept vind je hier, alleen heb ik dit keer parelgerst gebruikt in plaats van rijst; duurt wat langer, maar heerlijk voor de afwisseling).

 

 

 

Verder drink ik water en kruidenthee tussendoor.

Deze “wat ik eet op een dag” is bedoeld als voorbeeld, ter inspiratie. Ik eet elke dag anders, probeer ook zo veel mogelijk af te wisselen. Veel verschillende plantensoorten eten is goed voor je microbioom en daarmee voor zo veel andere processen in je lichaam!

Voor meer inspiratie volg me op Instagram of Facebook, waar ik dagelijks in mijn stories laat zien wat ik eet, wat ik doe aan beweging en hoe ik ontspan. Ook deel ik kooktips en recepten, en kun je regelmatig artikelen waar ik enthousiast over ben met korting aanschaffen of zelfs winnen!

Dit vind je misschien ook leuk