Waarom ik geen olie gebruik

Je heb misschien al in mijn recepten gezien dat ik geen olie gebruik om te bakken of dressings te maken. 🌱 Olie is ten eerste een bewerkt product, dat door de bewerking een groot deel van de waarde van het oorspronkelijke voedingsmiddel (bv olijven voor olijfolie) verliest. 🌱 Je denkt misschien dat olijfolie gezond is. …

Chronische ontsteking verminderen door middel van je leefstijl

Een gezonde leefstijl vermindert chronische ontsteking in het lichaam. Wat is dit en wat doe je er aan? Een ontsteking ontstaat wanneer je lichaam zich bedreigd voelt, bijvoorbeeld door een virus of bacterie, of wanneer je je knie verdraait. Er komen dan eiwitten vrij uit het kapotte weefsel, die ervoor zorgen dat immuuncellen, hormonen en …

De voordelen van onbewerkt plantaardig eten

Waarom eet ik onbewerkt plantaardig? In een eerder artikel over veganisme en onbewerkt plantaardig eten vertelde ik je al wat de ommezwaai naar een onbewerkt plantaardig eetpatroon mij heeft gebracht: meer dan 20 kilo gewichtsverlies, meer energie, een lager cholesterol, lagere bloeddruk, minder pijn op de borst (ik heb coronaire microvasculaire dysfunctie, een aandoening van …

Recept: romige pilaf van parelgerst

Romige pilaf van parelgerst met zoete aardappel en boerenkool. 🌱 Met de aanhoudende koude vind ik het heerlijk om nog even mijn favoriete wintergerechten te maken en deze romige pilaf deel ik graag met jullie. Het is echt een feestje voor je tong! 😊 🌱 Ingredienten 2 uien, gesnipperd 300 gram parelgerst (bij de grotere …

Caloriedichtheid

Caloriedichtheid  Wat is caloriedichtheid en hoe helpt het je om af te vallen? 🌱 Caloriedichtheid is de hoeveelheid calorieën per volume eenheid voedsel. Een hoge caloriedichtheid wil zeggen dat je veel calorieën binnen krijgt per hoeveelheid voeding, een lage caloriedichtheid betekent weinig calorieën per volume eenheid. Om af te vallen streef je naar een zo …